Wilt u sparren over rouw? Of een deskundig iemand inhuren om het onderwerp rouw binnen de organisatie tijdelijk over te nemen? Wilt u advies hoe u rouw binnen de school kunt oppakken? Of rouw op de werkvloer? Wilt u weten wat u voor een ander in rouw kunt doen?

Bij mij bent u aan het goede adres.

Als consultant word ik regelmatig benaderd door organisaties (groot en klein) om mee te denken over rouw. Soms gaat het over het maken van content voor een website, soms gaat het over meedenken met het schrijven van een protocol. Een andere keer mag ik meewerken aan het beleid over rouw of een blog over rouw. En heel vaak word ik gevraagd mee te lezen met eindwerkstukken of mee te denken over de inhoud van een scriptie, onderzoek of eindwerkstuk.

Ik zie mijzelf als een (rouw)psycholoog die weet waar ze over praat. Die op praktische wijze invulling weet te geven aan rouw en alles wat daarmee samenhangt. Dit is ook wat ik vaak terug krijg. “Je geeft zoveel praktische handvatten”, “je maakt het zo simpel”, “zoals jij het brengt lijkt praten over de dood helemaal niet moeilijk”.

Mijn eigen, diepe ervaring met rouw, mijn theoretische kennis en vervolgens nog eens mijn bijna twintig jaar werk als rouwtherapeut, maken dat ik de vele facetten van rouw kan herkennen. Dit maakt dat ik in gesprek met professionals op meta niveau kan meedenken over hoe om te gaan met rouw. Hierdoor kan ik vaak op basis van een verhaal herkennen waar een valkuil ligt, wat over het hoofd wordt gezien en wat nodig is om een proces weer vlot te trekken.

En buiten dat kan ik veel, heel veel vertellen over rouw!

En voor de goede orde: voor mij gaat rouw niet alleen over dood, maar ook over echtscheiding en ziekte. Voor mij gaat het over de vele vormen van verlies die er zijn.