Opvoeden in rouw

Je hebt het gevoel dat het leven van je kind nu al negatief bepaald is. Je loopt rond met de angst dat je kind nooit (meer) gelukkig zal worden.

Je probeert het verlies ‘goed’ te maken maar merkt dat dit niet echt de manier is, het lijkt juist alsof je steeds meer de grip op je kind verliest.

Je voelt aan alles dat je zo niet door kan en wil gaan. Je wil de grip op de opvoeding terug.

Maar wat als je iets mist? Wat als jij je kind (nog) ongelukkiger maakt? De angst blokkeert je.

Het allerbelangrijkste is voor jou dat je kind een goed leven kan hebben, zo goed als mogelijk is. Daar wil je alles voor doen. Daar zet je je eigen verdriet ook voor opzij.

Maar hoe dan?

Ik kan je daarbij helpen. Ik denk met je mee over de situaties die in het dagelijks leven gebeuren. Thuis, op school, of eventueel in de relaties die je kind heeft.

Zodat jij niet meer onzeker hoeft te zijn of je het wel goed doet. Zodat je weer ‘gewoon’ kan gaan opvoeden, zonder de angst dat jij je kind nog meer pijn doet dan het al heeft.

Jij kiest zelf de frequentie van de gesprekken. Je zit nergens aan vast. Wil je dat elke week doen? Als de agenda het toelaat, dan kan dat. Wil je het één keer per halfjaar? Ook goed. Wil je maar één keer overleggen? Prima! Het is aan jou!

Op basis van mijn 25 jaar ervaring in het werken met kinderen en verlies, kan ik je de adviezen geven waarmee je werkelijk verder kan.

De opvoedingsondersteuning die ik bied is in principe online. In hoge uitzondering kan ik je live ontmoeten in mijn praktijk in Leidschendam.

 

Ondersteuning voor jou

Je bent iemand verloren van wie je heel veel houdt en alsof dat niet erg genoeg is, ben je ook helemaal jezelf verloren!

Je herkent jezelf niet meer, niets is meer wat het was. Je leven niet, je concentratie niet, je plezier is weg, je doel is weg. 

Dat anderen mensen zeggen dat het ooit beter zal worden dat geloof je heus wel. Alleen niemand vertelt je hoe je dat dan gaat doen. 

Want jij? Jij hebt geen idee. 

Je bent er wel aan toe om uit dat diepe dal van rouw te klimmen, want dit zware gevoel kun en wil je niet voor ‘eeuwig’ zo met je mee torsen. Je zoekt naar allerlei manieren, Je volgt de (goedbedoelde, maar soms misplaatste) adviezen van anderen op, maar het helpt niet of nauwelijks.

Je zit in een transformatieproces waarover je zelf geen controle hebt. En die controle die wil je ook wel terug! 

Ik kan je daarbij helpen. Voor jou heb ik het online herstelprogramma Lutografie gemaakt. Je gaat hiermee online aan de slag met de veranderingen in jouw leven – ondersteund door informatie, kijktips, meditaties en oefeningen. Waar jij wilt, en wanneer je wilt.

Je krijgt hulp om de wervelwind aan emoties en gedachten in je hoofd en hart wat rustiger te maken, zodat je meer energie overhoudt voor ‘het leven’. Je gaat het verlies in je leven integreren zodat je ook merkt dat je weer wat plezier terug gaat krijgen. Dat je niet meer elke ochtend je ogen opendoet en denkt: “ach ik ben weer wakker geworden”.

Als je kinderen hebt, is dit niet alleen een cadeau voor jezelf maar absoluut ook voor hen! 

In principe kun je Lutografie helemaal zelf doen. Mocht jij hier toch gesprekken met mij bij willen, ik neem nog heel af en toe cliënten aan. 

Lutografie: leg jouw rouw vast.

Jouw rouw, jouw tempo, jouw herinneringen!

Neem contact met mij op

Online trainingen over rouw

Mijn rouw en ik

Hoe kun jij omgaan met je rouw?

Deze 21 lessen in rouw helpen je meer inzicht te krijgen in jouw rouwproces en geven je tips en trucs over hoe je overeind kunt blijven in rouw.

Omgaan met mijn kind in rouw

De pijn van je eigen kind voelen is vreselijk. Je wilt voorkomen dat de ontwikkeling van je kind stagneert door het rouwproces. Hoe begeleid je je kind in rouw?

Heb je vragen of wil je graag iets aan MIJ kwijt?
Neem dan gerust contact op.

(+31) 6 21807653

info@leoniekvandermaarel.nl.